Η διατροφή που ακολουθούμε κατά τις ώρες γραφείου είναι πράγματι μία δύσκολη υπόθεση, αφού ΚΑΙ αυτή απαιτεί οργάνωση. Στην πραγματικότητα όμως, αν σκεφτούμε τα οφέλη που έχουμε σε κάθε επίπεδο από μία ισορροπημένη διατροφή τις ώρες εργασίας, τότε θα αφιερώσουμε λίγο ακόμη χρόνο για να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές.

Σύμφωνα με έρευνες, ένα ποιοτικό γεύμα στη δουλειά μπορεί να σου εξασφαλίσει περισσότερη διαύγεια, καλύτερη διάθεση και πέψη, ενέργεια και παραγωγικότητα.

Αντιθέτως το βαρύ, λιπαρό φαγητό που επιλέγουμε συνήθως να παραγγείλουμε, επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση και απόδοση του εργαζομένου. Το σώμα προσπαθεί να μεταβολίσει τον τεράστιο όγκο θερμίδων που του δίνουμε, στέλνει το αίμα στο στομάχι στερώντας το από άλλα ζωτικά όργανα όπως είναι ο εγκέφαλος. Τότε είναι που νιώθεις αυτή την υπνηλία και όχι απλά, επειδή έφαγες…

Εύκολες λύσεις για περισσότερη αισιοδοξία και παραγωγικότητα

  • Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό γεύμα. Το “πλούσιο” σημαίνει να περιλαμβάνει φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά. Όχι πλούσιο σε θερμίδες. Όταν δεν προλαβαίνεις, απόλαυσε το πρωινό σου στο γραφείο αλλά μην το παραλείψεις.
  • Κάνε μικρά και συχνά διαλείμματα για φαγητό. Μόνο έτσι θα τηρήσεις τον χρυσό κανόνα “μικρά και συχνά γεύματα”, που δίνει τροφή τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα!
  • Απόλαυσε το φαγητό σου χωρίς να κάνεις παράλληλη εργασία. Το φαγητό πρέπει να το καταναλώνουμε συνειδητά, χωρίς άγχος και χωρίς διακοπές από άλλη πνευματική εργασία. Έτσι έχουμε περισσότερη απόλαυση και καλύτερη πέψη.
  • Προτίμησε τους σύνθετους υδατάνθρακες όπως είναι τα παξιμάδια ολικής άλεσης, που διατηρούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης για περισσότερη ώρα.
  • Μην υποτιμάς τα πράσινα γεύματα, αφού αυτά θα σε τονώσουν και μπορούν να αποτελέσουν κι ένα ενδιάμεσο γεύμα. Το “πράσινο” μάς φτιάχνει τη διάθεση και υπάρχει λόγος γι’ αυτό!

Βρετανική μελέτη συστήνει να απολαμβάνουμε το μεσημεριανό εκτός γραφείου

Σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη, η απομάκρυνση του εργαζόμενου από το γραφείο του για lunch break αυξάνει τα επίπεδα ευημερίας και τον κάνει να αντιμετωπίζει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους πιο δυναμικά, αισιόδοξα και αποφασιστικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, όσοι από τους υπαλλήλους τρώνε πάνω στο γραφείο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται δυστυχισμένοι ή πιεσμένοι επηρεάζοντας έτσι αρνητικά και την επαγγελματική απόδοσή τους.

Όσο για την πιο «τονωτική» δόση αισιοδοξία και πνευματικής διαύγειας; Αυτή θα έρθει στο αντίστοιχο περιβάλλον. Αν υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσεις το γεύμα σου σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο– η OFFICE+ φροντίζει γι’ αυτό διαμορφώνοντας ανάλογα την κουζίνα της σε κάθε κτήριο- ή αν μπορείς να έχεις θέα θάλασσα (εναλλακτικά πράσινο σε κάποιο πάρκο) τότε θα νιώσεις πολλά θετικά συναισθήματα να σε γεμίζουν!