Και πότε δεν ήταν, θα μας πείτε… Η ουσία είναι όμως ότι το λεγόμενο ως office technology δεν περιορίζεται στον υπολογιστή και το διαδίκτυο πλέον αλλά πηγαίνει συνεχώς αρκετά βήματα παραπέρα. Έτσι ένα σύγχρονο γραφείο πρέπει να δίνει προτεραιότητα πλέον στην τεχνολογία που διαθέτει. Τόσο ως μέσο εργασίας και εξυπηρέτησης του πελάτη, όσο και ως μέσο επικοινωνίας, ασφάλισης κι ασφάλειας, αποδοτικότητας και παραγωγικότητας.

Τα δεδομένα στους χώρους εργασίας, την ενοικίαση γραφείων και τα Επιχειρηματικά Κέντρα ανά τον κόσμο αλλάζουν διαρκώς και εσύ καλείσαι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Οικονομικά, επαγγελματικά, από την άποψη του κύρους, τώρα και τεχνολογικά. Η δύναμη λοιπόν του γραφείου σου θα έγκειται στην πληροφορία και στην επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιείς.

Οι παλαιότεροι επιχειρηματίες όπως και κάποιοι καταναλωτές, είναι tech- averse, με αποτέλεσμα να στερούνται τα αμέτρητα και πολύτιμα οφέλη του networking.

Τι σημαίνει office technology και τι πρέπει να προσέξεις στο γραφείο που θα νοικιάσεις

Το ιδανικό είναι να έχει προβλέψει κάποιος άλλος για εσένα και τις ανάγκες σου, κάνοντας την απαραίτητη μελέτη και αγοράζοντας τα κατάλληλα εργαλεία. Αυτό το βρίσκεις σ’ ένα σύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο όπως είναι η OFFICE+, που έχει κατασκευαστεί με προδιαγραφές μεγάλων πολυεθνικών του εξωτερικού.

Ο όρος “sharing economy” εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1995 και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του παίζει η τεχνολογία, χάρη στην οποία μπορούν να συμμετέχουν στην οικονομία ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι.

Με αυτή τη μορφή οικονομίας λοιπόν μπορείς να κάνεις πράγματα που δε θα έκανες νωρίτερα, όπως για παράδειγμα να νοικιάσεις ένα χώρο στο εξωτερικό χωρίς καν να ζεις ή να δραστηριοποιείσαι εκεί. Σε αυτή την περίπτωση η τεχνολογία σού δίνει τα μέσα για να εισχωρήσεις στην οικονομία, να δείξεις τις ικανότητες και δυνατότητές σου με μικρό κόστος. Μπορείς πλέον να νοκιάσεις ένα meeting room με την ώρα και να μην έχεις το δικό σου γραφείο, να ενθαρρύνεις τις συνεργασίες σου εντός και εκτός χώρας, ακόμη κι αν στο γραφείο σου υπάρχουν μόνο δύο σταθμοί εργασίας και είστε μόνο 2 άτομα.

Στα παραπάνω «μαγικά» που γνωρίζουμε αλλά δε συνειδητοποιούμε συχνά, έρχονται να προστεθούν η Virtual και Augmented Reality, δηλαδή η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα.

Σε τι σε ωφελεί η εικονική (Virtual) πραγματικότητα στο γραφείο σου

Η δυνατότητα να δίνεις εικόνα στο χώρο εργασίας σου έχει πολλά οφέλη. Ένα από τα πιο σημαντικά αφορά στην ασφάλεια και ασφάλιση. Όταν έχεις ένα εικονικό γραφείο (virtual office) δε σε προβληματίζει τόσο η ασφάλεια του χώρου και δεν έχεις να φοβάσαι πολλά για αρκετές μορφές κινδύνων (π.χ. φυσικά φαινόμενα, κλοπή).

Στη συνέχεια σε συμφέρει λογιστικά, ειδικά αν βρίσκεσαι σε φάση μεταφοράς και εσωτερικών αλλαγών. Μπορείς ακόμη να έχεις ένα εικονικό γραφείο σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς! Να ζεις στο Λονδίνο και να έχεις την έδρα σου στην Ελλάδα ή και στην Ελλάδα. Να δηλώνεις ένα χώρο ως γραφείο, αλλά να εργάζεσαι από το σπίτι. Να έχεις τηλεφωνική και γραμματειακή υποστήριξη και εσύ να ασχολείσαι αποκλειστικά με την εργασία σου χωρίς να έχει χρειαστεί να προσλάβεις κάποιο άτομα για Γραμματεία. Η OFFICE+ παρέχει αυτή την επιπλέον υπηρεσία προαιρετικά με την ενοικίαση κάθε εικονικού (virtual) γραφείου.

Η τεχνολογία Augmented Reality ή αλλιώς επαυξημένη πραγματικότητα από την άλλη, χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Η τεχνολογία Augmented Reality επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα από έναν υπολογιστή.

Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα. Παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και video και αφορούν ειδικά τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και στοχεύει η κάμερα του. Οι προβολές δεδομένων είναι δυνατές είτε από τις οθόνες κινητών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής Augmented Reality.

Το συμπέρασμα;

Πράγματι, το γραφείο σου μπορεί να είναι πολύ μπροστά, εξυπηρετώντας περισσότερες ανάγκες από όσες φαντάζεσαι ό,τι έχεις και διευκολύνοτας καθοριστικά την καθημερινή εργασία σου. Η σύνδεση του φυσικού επαγγελματικού κόσμου σου με τον αντίστοιχο στο digital κρίνεται πλέον ως απαραίτητη. Τα οπτικοακουστικά συστήματα και η εξελισσόμενη τεχνολογία σε συνδυασμό με τις δικές σου ικανότητες θα συμβάλλουν στην αυξημένη παραγωγικότητα, τη μεγαλύτερη απόδοση, τα επιτυχημένα meetings και τις καλές συμφωνίες.