Μία εταιρεία δε θέλει να χάνει χρόνο, αφού γνωρίζει ότι ο χρόνος είναι χρήμα και σίγουρα δε θέλει να έχει ανεκμετάλλευτους χώρους. Οι περισσότερες σύγχρονες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μελετούν και σχεδιάζουν τουλάχιστον μία αίθουσα training room για την εκπαίδευση των υπαλλήλων και συνεργατών τους. Πόσες όμως από αυτές τις εταιρείες κάνουν τελικά την εκπαίδευση στο χώρο τους;

Η αλήθεια είναι πως και το ίδιο το προσωπικό δεν αγαπάει ιδιαίτερα αυτούς τους χώρους εκπαίδευσης, αφού νιώθει πως η διαδικασία του training είναι σαν να πηγαίνει στο σχολείο. Για να απενοχοποιηθεί αυτή η άποψη, πρέπει να αναβαθμιστούν οι χώροι εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με έρευνες το 2/ 3 των ανθρώπων είναι οπτικά εκπαιδευόμενοι. Έτσι το πρώτο που θα άρεσε σ’ έναν training room και θα διατηρούσε την προσοχή είναι οι οθόνες.

Κάθε μέσο τεχνολογίας στην αίθουσα αντικαθίσταται με ό,τι πιο σύγχρονο και λειτουργικό υπάρχει.

Στη συνέχεια έρχεται η αισθητική, στοιχείο που η OFFICE+ τονίζει συχνά πόσο σημαντικό είναι για την απόδοση των εργαζομένων.

Η διακόσμηση μπορεί να εμπνεύσει ή και να αποπροσανατολίσει τους εκπαιδευόμενους.

Οπότε αυτό που συστήνεται, είναι μία μίνιμαλ άποψη με καθαρές γραμμές και μοντέρνα οπτική. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι και οι απόψες σ’ ένα meeting/ training room, συγκεκριμένες, καθαρές και σύγχρονες.

Η διάδραση και το παιχνίδι του εκπαιδευτή με το κοινό του συμβάλλουν στην καλύτερη εκπαίδευση. Οι ενήλικες λειτουργούμε συχνά σαν τα παιδιά, μαθαίνουμε βιωματικά. Επομένως όσο πιο σύγχρονα είναι τα μέσα που υπάρχουν στο χώρο και βοηθούν στη συμμετοχή των εκπαιδευομένων, τόσο πιο ενδιαφέρουσα θα είναι η διαδικασία για όλους. Ένας απλός πίνακας είναι κάτι αναμενόμενο. Το Alexa Business όμως ή το Microsoft Surface Hub;

Τέλος οι άνθρωποι που έχουν περάσει από έναν χώρο αφήνουν και το αποτύπωμά τους. Μη διστάσετε λοιπόν να αφιερώσετε ένα κομμάτι της εκπαίδευσης του προσωπικού σας στη (συνο)ομιλία με κάποιον εξειδικευμένο κι επιτυχημένο στον τομέα του και το αντικείμενό σας, από την Ελλάδα ή γιατί όχι κι από το εξωτερικό.

Τα training rooms μπορούν να αναβαθμιστούν με καλύτερες τεχνολογίες και πιο σύγχρονες ιδέες για έναν επαγγελματικό χώρο.