Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως ο καιρός έχει «φτιάξει» και το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ. Βέβαια η δουλειά στο γραφείο δε φαίνεται να διαφοροποιείται, επειδή έφτασε η στιγμή της παραλίας. Έτσι εσύ έχεις «κολλήσει» στο γραφείο να χαζεύεις το News Feed των φίλων στα Social Media και τις φωτογραφίες τους από τις πρώτες καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Το πρώτο που έχεις να σκεφτείς, είναι πως δεν είσαι μόνος ή μόνη. Πολλοί μάλιστα ξεκινούν την εργασία τους το καλοκαίρι και άλλοι δουλεύουν σεζόν κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς καν να έχουν την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να κάνεις κάποιες μικροαλλαγές στην καθημερινότητά σου. Ποιες είναι αυτές;

  1. Ετοίμασε μία λίστα με τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά τραγούδια και φρόντισε να την βάζεις να παίζει ενώ εσύ δουλεύεις. Έτσι η ώρα θα περνάει πιο ευχάριστα και σίγουρα πιο καλοκαιρινά.
  2. Βγάλε από την ντουλάπα τα πιο δροσερά σου ρούχα, ώστε να μη σκας από τη ζέστη. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα οι υψηλές θερμοκρασίες περιορίζουν την παραγωγικότητά μας στο γραφείο. Οπότε όσο πιο cool νιώθουμε, τόσο καλύτερα.
  3. Φρόντισε να ενυδατώνεσαι τακτικά με κρύο νερό και δικούς σου, handmade χυμούς από το σπίτι. Αν μάλιστα το γραφείο όπου εργάζεσαι, έχει και το κουζινάκι του τότε θα τους διατηρείς δροσερούς στο ψυγείο.
  4. Κάνε τη διακόσμηση του γραφείου πιο λιτή και πιο Έτσι θα αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι αρκετά βήματα πιο κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές σου. Για παράδειγμα το ήξερες ότι υπάρχει ένα μίνι ενυδρείο για το γραφείο;
  5. Αντικατέστησε τις Casual Fridays με τις Summer Fridays, κατά τις οποίες θα αφιερώνετε μία ώρα από τη δουλειά στο γραφείο σ’ ένα κρύο, non alcohol κοκτέιλ ή γιατί όχι σ’ ένα παγωτό με μία σύντομη βόλτα στον εξωτερικό χώρο;
  6. Βάλε περισσότερο φως στο γραφείο σου. Είτε τραβώντας την κουρτίνα, είτε αγοράζοντας καινούργια φωτιστικά. Άλλωστε καλοκαίρι σημαίνει φως!
  7. Κάνε το πρόγραμμά σου πιο summer- friendly, ώστε να σου επιτρέπει να γυμνάζεσαι outdoors, να πίνεις έναν καφέ με φίλους δύο φορές την εβδομάδα και να σταματάς νωρίς τις Παρασκευές. Ιδανικά ξεκίνησε την ημέρα σου μία ώρα νωρίτερα, ώστε να απολαμβάνεις τα καλοκαιρινά απογεύματα και ηλιοβασιλέματα.
  8. Διάλεξε ένα γραφείο με θέα και αν δεν το έχεις, δημιούργησε τη δική σου με μερικά καλοκαιρινά φυτά στον χώρο και φωτογραφίες ή posters που σου θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές.

Και κάπως έτσι οι εργάσιμες μέρες της εβδομάδας θα κυλούν ευχάριστα κι εσύ δε θα στερηθείς το καλοκαίρι, που τόσο ανέμενες και αγαπάς!

Η OFFICE+ έχει μεριμνήσει να έχει ένα ευχάριστο και φιλικό προς όλες τις εποχές του χρόνου, εργασιακό περιβάλλον που επιτρέπει την εφαρμογή σχεδόν όλων των παραπάνω συμβουλών. Για περισσότερες πληροφορίες, ένα πιο summer- friendly γραφείο ή meeting room, καλέστε μας για μία ξενάγηση.