Η παγκόσμια τάση στον επιχειρηματικό κλάδο θέλει να είμαστε δημιουργικοί στην επιλογή του χώρου που θα κάνουμε τα επαγγελματικά meeting μας. Ακόμη και τα στελέχη μεγάλων εταιρειών διαλέγουν πλέον να κλείσουν ένα spot εκτός του καθημερινού περιβάλλοντός τους, δηλαδή εκτός της εταιρείας όπου εργάζονται, προκειμένου να απολαύσουν μία διαφορετική σύσκεψη.

Ένας λόγος που η τοποθεσία του meeting γίνεται συχνά εκτός της εταιρείας, είναι γιατί ένα νέο περιβάλλον μπορεί να μας εμπνεύσει ώστε να είμαστε περισσότερο δημιουργικοί. Μία άλλη αιτία που οδηγεί στη συγκεκριμένη τάση είναι το γεγονός ότι όλοι μας βιώνουμε μία δύσκολη καθημερινότητα και θέλουμε να ξεφεύγουμε με την πρώτη ευκαιρία που μας δίνεται, από τα συνηθισμένα. Οι εναλλακτικοί λοιπόν χώροι και τρόποι διεξαγωγής ενός meeting αποτελούν μία άριστη «διέξοδο».

Που να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό meeting

Κάποιοι επιλέγουν ένα λιγότερο formal χώρο και κάποιοι άλλοι ένα καθαρά επαγγελματικό περιβάλλον, όπως είναι ένα business center.

Το ύφος της τοποθεσίας εξαρτάται από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση και φυσικά την ώρα του meeting. Σε κάθε περίπτωση όμως, μην ξεχάσεις να ζητήσεις τη γνώμη των συναδέλφων σου για ένα feedback στην τελική επιλογή σου!

  1. Lobby Μουσείων: Δοκίμασε να οργανώσεις το επόμενο επαγγελματικό meeting μεταξύ των μελών της ομάδας σου στο lobby ενός Μουσείου, όπως είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, και κατέγραψε τη διάθεση και την αποδοτικότητα των συμμετεχόντων. Ενδεχομένως ένας ιστορικός χώρος με ξεχωριστή θέα να σας εμπνεύσει όλους εντυπωσιακά!
  2. Meeting room σε Επιχειρηματικό Κέντρο (business center): Αν πραγματικά θέλεις να εντυπωσιάσεις τους “καλεσμένους” σου, προτίμησε να νοικιάσεις ένα meeting room σε κάποιο Επιχειρηματικό Κέντρο της πόλης ή των προαστίων. Η OFFICE+ σού παρέχει αυτή τη δυνατότητα με την ώρα ή την ημέρα και μάλιστα σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες. Μπορείς ακόμη να νοικιάσεις ένα μεγαλύτερο χώρο όπως είναι το conference room ή ένα training room για την εκπαίδευση του προσωπικού σου. To bonus σε αυτή τη σκέψη είναι ότι θα βρεις μία έτοιμη αίθουσα, με καφέ, βουτήματα, γραφική ύλη και την απαιτούμενη τεχνολογία για μία παραγωγική συνάντηση. Το business center αποτελεί μία άριστη λύση για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί σου προσφέρει πολλά με το μικρότερο δυνατό κόστος σ’ ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών.
  3. Meeting με φυσική δραστηριότητα (περπάτημα, ποδήλατο): Μία ενδιαφέρουσα επιλογή είναι αυτή που συνοδεύεται με φυσική δραστηριότητα, όπως είναι το περπάτημα και η ποδηλασία. Αυτό βέβαια μπορεί να εφαρμοστεί με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο συμμετέχων θέλουμε να έχει ενημερωθεί ώστε να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει, να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και χρόνο να αφιερώσει σε αυτό το πραγματικά συναρπαστικό και διαφορετικό Ένα όμορφο πάρκο αποτελεί μία πιο ήπια, εναλλακτική λύση.
  4. Βιβλιοθήκη: Κάποιες βιβλιοθήκες έχουν ένα πραγματικά μοναδικό περιβάλλον και μάλιστα έχουν διαμορφώσει ειδικούς χώρους όπου μπορεί κάποιος εκτός από να διαβάσει το βιβλίο του να φιλοξενήσει και μία σύντομη συνάντηση.