Παρά το γεγονός ότι αφιερώνουμε τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο, το τελευταίο δεν αποτελεί και το πιο παραγωγικό μέρος. Σύμφωνα με έρευνες «το γραφείο σκοτώνει την εργασία», αφού υπάρχει θόρυβος, ξαφνικές διακοπές από άλλους συναδέλφους, νέα projects και αιτήματα που προκύπτουν, πολλές διαφορετικές απόψεις για το ίδιο θέμα.

Αν ρωτήσεις τον εργαζόμενο ποια είναι η καλύτερη στιγμή για περισσότερη παραγωγικότητα και υψηλότερη απόδοση, θα σου πει πολύ νωρίς το πρωί όταν ακόμη δεν έχει έρθει κανείς στο γραφείο, αργά το βράδυ ή τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι. Αυτές οι ώρες όμως περιορίζουν τον προσωπικό χρόνο και τον χρόνο από την οικογένεια. Ωστόσο οι non- peak times στο γραφείο αποτελούν πράγματι μία καλή λύση για ήρεμη και στοχευμένη εργασία.

 

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο το γραφείο «σκοτώνει την εργασία» είναι ότι δουλεύουμε πολλές ώρες στον ίδιο χώρο αλλά δεν ολοκληρώνουμε τα έργα. Στις περιπτώσεις πίεσης να ολοκληρωθεί ένα έργο, οι ειδικοί προτείνουν να φύγουμε από το γραφείο προκειμένου να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε να κάνουμε. Και που να πάμε;

 

Σε ένα ήσυχο καφέ, στη δημοτική βιβλιοθήκη ή στο γραφείο που έχουμε διαμορφώσει στο σπίτι. Η OFFICE+ παρέχει και μία τέταρτη εναλλακτική, πιο επαγγελματική αλλά εξίσου ελκυστική! Μπορείτε να νοικιάσετε κάποιο από τα meeting rooms και τους professional χώρους που διαθέτει στα Επιχειρηματικά Κέντρα της σε όλη την Αττική. Σ’ ένα ευχάριστο, καλαίσθητο περιβάλλον με ησυχία μπορείτε να εργαστείτε χωρίς διακοπές αλλά με απόλυτη συγκέντρωση.

Επιτυχημένα στελέχη εταιρειών συστήνουν για αυξημένη απόδοση στο γραφείο:

  1. Να δημιουργήσετε έναν ιδιωτικό χώρο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να σκεφθείτε με ησυχία.
  2. Να εντάξετε μία «ήσυχη ζώνη» στο πρόγραμμα της εργασιακής εβδομάδας. Για παράδειγμα ένα απόγευμα ή ένα Σαββατοκύριακο.
  3. Προτείνετε να εργάζεστε δύο μέρες τον μήνα εκτός γραφείου, σ’ έναν άλλο επαγγελματικό χώρο που σας εμπνέει.