Ο Στάθης Σπίνος αποτελεί ένα success story της γενιάς του, αφού είναι ο ιδιοκτήτης δύο επιτυχημένων επιχειρήσεων και ο ένας από τους δύο εμπνευστές του Dinner in the Sky.

«Η αρχική ιδέα για το Dinner in the Sky ήταν του συνεργάτη μου, Αλέξανδρου Παπαδόπουλου, με τον οποίο είμαστε πλέον σαν αδέρφια. Είχε δει στο Βέλγιο το ανάλογο concept, ενθουσιάστηκε και θέλησε να το φέρει στην Ελλάδα. Χρειαζόταν όμως μία τεχνική συμβουλή σχετικά με την ανύψωση και έτσι απευθύνθηκε σ’ εμένα λόγω της άλλης εταιρείας μου με τους γερανούς.»

Ο Στάθης Σπίνος έχει την οικογενειακή επιχείρηση Crane Power Notis, την οποία “κληρονόμησε” από τον πατέρα του.

“Η Crane Power Notis υπάρχει από το 1986. Με θυμάμαι να δουλεύω εκεί από πολύ μικρή ηλικία, περίπου έξι ετών, αφού ο πατέρας μου συνήθιζε να με παίρνει μαζί στη δουλειά γιατί ήμουν κάπως ατίθασο παιδί. Σήμερα που ο πατέρας μου έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, τρέχω μόνος μου την επιχείρηση η οποία συνεργάζεται με το Dinner in the Sky και συστεγάζεται με αυτή στα γραφεία της OFFICE+” 

Το Dinner in the Sky είναι το must- do της Αθήνας

Το Dinner in the Sky ιδρύθηκε μία ημέρα που θα θυμόμαστε για πάντα! Φεβρουάριο μήνα, Παρασκευή και 13 του 2015. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, αφού θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκεκριμένη μέρα με όλη την προκατάληψη που κουβαλάει για να κάνουμε κάτι εξτρίμ, κάτι το διαφορετικό και αξέχαστο. Έτσι κι έγινε! 

Σήμερα σε τι φάση βρίσκεται το Dinner in the Sky;

Στην καλύτερή του, γιατί ωριμάζει. Στην αρχή τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, αφού πρόκειται για κάτι άγνωστο στην Ελλάδα. Σήμερα είναι ένα must- do για τους κατοίκους της πόλης και φυσικά, για όποιον τουρίστα επισκέπτεται τη χώρα μας και συγκεκριμένα, την Αθήνα.

Τι το κάνει «must- do»;

Η μοναδική γωνία του location, αφού είναι το μοναδικό ψηλό σημείο της Αθήνας όπου μπορείς να απολαμβάνεις το φαγητό σου και να βλέπεις αυτή την πλευρά της Ακρόπολης. Ακόμη και σ΄εμάς, που έχουμε ανέβει τόσες πολλές φορές, μάς κάνει τρομερή αίσθηση κάθε φορά!

Πόσες φορές έχεις ανέβει;

Εδώ και τέσσερα χρόνια, έχω λείψει μόνο μία φορά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το βλέπω κάθε βράδυ επί πέντε μήνες και κάθε καλοκαίρι. Έχω ανεβάσει περίπου 13.500 ανθρώπους, οπότε μπορείς να υπολογίσεις πόσες φορές έχω ανέβει!

Ξαναέρχονται οι ίδιοι πελάτες στο Dinner in the Sky;

Ναι, την ξαναζούν την εμπειρία με μεγάλη χαρά. Επιστρέφουν τουρίστες από το εξωτερικό και έχουμε και Έλληνες που έρχονται τρεις και τέσσερις φορές. Εντυπωσιακό παράδειγμα είναι ένας μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας που επιλέγει να κάνει όλα τα επαγγελματικά ραντεβού και δείπνα του στο Dinner in the Sky. Έχει έρθει 14 με 15 φορές! Για να ξαναέρχεται, μάλλον κάτι του πάει καλά και έχουν επιτυχία οι συναντήσεις του.

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για να επιχειρήσεις στην Ελλάδα του 2018;

Να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το πιστέψεις. Η επιτυχία επίσης οφείλεται και στα πρόσωπα αλλά και στη χημεία αυτών. Εγώ με τον Αλέξανδρο μιλάμε περίπου 16 ώρες την ημέρα στο τηλέφωνο, ταιριάξαμε τόσο και πλέον σκεφτόμαστε- αποφασίζουμε τα πάντα μαζί. Μετά σ’ εμάς η επιτυχία κρύβεται στη θέα του Παρθενώνα από το συγκεκριμένο ύψος και σημείο, στο άριστο service και φαγητό βάσει των κριτικών που γίνονται και στο ότι μεγαλώνουμε το Dinner in the Sky με φροντίδα όπως τα δικά μας παιδιά, αφού είναι δικό μας παιδί.

 

Γιατί επιλέξατε την OFFICE+ ως επαγγελματική στέγη;

Είμαι από τους πρώτους πελάτες της OFFICE+ και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Δε μπορώ να σου πω με βεβαιότητα αν με τράβηξε πρώτα ο χώρος ή ο ίδιος ο κ. Ιατρίδης, που αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία με αυτό τον άνθρωπο, που βλέπεις κατευθείαν ότι είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα. Έφερε κάτι καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα και το υποστηρίζει άψογα.

Bonus info για το Dinner in the Sky

To δείπνο διαρκεί 90 λεπτά, ανάλογα με τον κόσμο που ανεβαίνει τη φορά και το μενού που έχουν παραγγείλει. Αν υπάρχουν αρκετές vegan ή gluten free παραγγελίες, τότε υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση γιατί τα πιάτα στήνονται μπροστά στον πελάτη.