Όταν ο αρχιτέκτονας Ιωάννης Βικέλας έχτιζε τον Πύργο των Αθηνών, είχε σίγουρα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του. Δούλεψε πάνω στα πρότυπα επαγγελματικών κτηρίων του εξωτερικού, που είναι λειτουργικά χωρίς να χάνουν το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Πύργος των Αθηνών αποτελεί ένα διαχρονικό κτήριο, που διατηρεί το κύρος, την αίγλη και φυσικά τις τιμές του.

Ένα άλλο όραμα του συγκεκριμένου αρχιτέκτονα ήταν να γίνουν οι πόλεις μας πιο πράσινες, το ίδιο και οι επαγγελματικοί χώροι. Με τα χρόνια αυτή η ιδέα μπορεί να μην έχει υλοποιηθεί για διάφορους πρακτικούς λόγους ή γραφειοκρατικά «εμπόδια» αλλά το πράσινο στοιχείο έχει μπει στα γραφεία. Βασικός κανόνας, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, του interior design για τη διακόσμηση των γραφείων είναι να έχουμε σε πολλά σημεία φυτά και λουλούδια. Η ίδια αρχιτεκτονική λογική διέπει και το κομμάτι της θέας. Η θέα ενός πράσινου πάρκου, ενός μοντέρνου αιθρίου, μίας πλατείας ή της θάλασσας φέρνει ψυχική ανάταση, αίσθημα αισιοδοξίας και περισσότερη όρεξη για δημιουργία.

Η OFFICE+ έχει φροντίσει μετά από αρχιτεκτονική και διακοσμητική μελέτη να προσφέρει στους εργαζόμενους στα Επιχειρηματικά Κέντρα της όσο πιο έντονα μπορεί την καθημερινή επαφή με το φυσικό στοιχείο (πράσινο/ θάλασσα).

Η αρχιτεκτονική αποτελεί δημιούργημα του μυαλού μας και το μυαλό έχει ανάγκη να συνεχίσει να εμπνέται. Επομένως ένα γραφείο ή meeting room που έχει μία ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική μάς προδιαθέτει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να δημιουργήσουμε κάτι εξίσου ενδιαφέρον στον κλάδο που εργαζόμαστε. Αντιμετωπίζουμε τις επαγγελματικές υποχρεώσεις μας όπως πρέπει και δίνουμε έμφαση στο κάτι παραπάνω και στο έργο που θέλουμε να πετύχουμε.

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική στους επαγγελματικούς χώρους και τα γραφεία κάνει τη σκέψη μας πιο καινοτόμο και φέρνει την πρωτοπορία στις ιδέες μας.

Στην πραγματικότητα η αρχιτεκτονική επαγγελματικών χώρων σήμερα είναι άμεσα συνυφασμένη με την τεχνολογία και την ευκολία στη διαρρύθμιση. Ένας απλός όμως co-working χώρος με γραφεία σ’ ένα επίπεδο, δεν αποπνέει το αίσθημα της έμπνευσης παρά το γεγονός ότι είναι λειτουργικός. Από τη στιγμή λοιπόν που περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο της ημέρας μας στο γραφείο για δουλειά, καιρός να έχουμε την αρχιτεκτονική που μας εμπνέει!